onsdag 5 februari 2014

5 månader

Igår blev Nova hela 5 månader. Herregud säger jag bara. Om en månad är hon ett halvår. Förr kändes ett halvår som en evighet, men nu idag, vart tar tiden vägen?! Lillan, 5 månader redan.. Kändes som hon föddes för max 2 månader sen. Vill kunna stoppa tiden nu.

I måndags fick hon 5 månaders sprutan (sprutorna). Blev en himla massa gråt, det hjälpte inte med nånting, tillslut fick vi fixa lite mat som tröst i väntrummet. Tur att Patrik var med denna gång så jag slapp med allting själv. Men hon var så duktig ändå våran lilla tjej. Hon blev varm framåt kvällen och fick Alvedon innan läggdags. Sov till klockan 01.00, fick mat och sen fick hon sova emellan oss. Glödhet hela natten. Febern höll i sig även igår. Men idag har hon varit som vanligt igen.

Nova har börjat träla med läggningen sen snart 2 veckor tillbaka nu. Det tar MINST 40 minuter att lägga henne, och man måste ligga kvar i rummet tills hon somnat. Hoppas det bara är en period och att det inte kommer hålla i sig allt för länge. Den här veckan har Patrik semester så vi kör lite "varannan dag" med läggningen. Idag har vi också bytt från vaggan till spjälsängen. Känns för otäckt nu när hon försöker vända sig hela tiden. Hoppas hon sover gott.

Imorgon ska vi åka en sväng till Ikea hela familjen. Vi ska låna mamma och pappas bil (betydligt större) för att mamma har beställt att vi ska köpa hem några plastbackar. Vi upptäckte också idag att madrassen vi köpt till spjälsängen (som är gammal) inte passar alls, den är för stor. Så vi ska även köpa ny spjälsäng imorgon till lillan. Åh vad jag längtar, det ska bli så mysigt att bara strosa runt och kolla och få inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar